Министърът на туризма Илин Димитров се срещна с Н. Пр. Байа

...
Министърът на туризма Илин Димитров се срещна с Н. Пр. Байа
Коментари Харесай

Министър Димитров проведе среща с посланика на Алжир в България

Министърът на туризма Илин Димитров се срещна с Н. Пр. Байа Бенсмаил, дипломат на Алжирска демократична и национална република у нас.

„ България и Алжир са в доста положителни връзки. Тази година честваме 60 години дипломатически връзки сред двете страни. По последни данни стокообменът сред нас е повишен с над 55% на годишна база, което демонстрира, че двете страни поддържат все по-активни връзки между тях “, съобщи министър Димитров.

Той означи предпочитаните сфери на съдействие в културно-историческия, балнео и СПА туризма и очерта съществени параметри на взаимната работа. Министър Димитров акцентира, че България е втора по брой на минералните извори след Исландия в Европа и предлага първокачествен смесен туристически артикул.

„ Алжирците търсят нови дестинации, които да изследват и особено към България има огромен интерес “, акцентира Н. Пр. Байа Бенсмаил. Тя означи, че Алжир има огромен капацитет в бранш туризъм. Страната има над 280 минерални извора, 1600 километра морска линия, исторически забележителности под егидата на ЮНЕСКО и доста други забавни туристически обекти. Между България и Алжир има подписано съглашение в региона на туризма, което е причина и за двете страни да работят по-усилено върху неговото осъществяване. Посланикът насочи покана към представители на министерството, както и към български туроператори и представители на бизнеса да участват на 21-вото издание на туристическото ревю „ Международен салон по туризъм и пътувания “, което ще се състои след месец в Алжир.

На срещата беше разисквана опцията за обмяна на опит и взаимна работа в сферата на популяризирането на двете дестинации и общите начинания сред страните, свързани с развиване на културно-историческия, балнео и СПА туризма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР